O auto crossu

Autocross

Šta je autocross?

Autokros je vremensko takmičenje u kojem vozači prolaze kroz definisanu stazu bilo na zapečaćenoj ili nezapečaćenoj površini. To je oblik moto sporta koji naglašava sigurno takmičenje i aktivno učešće. Autokros se razlikuje od drumskih i ovalnih trka po tome što kao početni motorni sport, on predstavlja odskočnu dasku za vozače koji žele da pređu u druge konkurentnije i možda skuplje forme trka (kao što su reli, reli kros i na kružne trke).

Autokros

Naš autokros spada u evropski tip autokrosa a to je disciplina automoto sporta gde se sportska vozila utrkuju na kružnoj stazi koju karakteriše zemljana, šljunkovita ili blatnjava podloga.

Tipovi sportskih vozila koja učestvuju u autokrosu su specijalno pravljena turistička vozila i poseban tip jednoseda buggy. Sportska vozila imaju strogo propisana FIA pravila za autokros.

Takmičari se bore protiv sata na merenju vremena a kasnije jedni protiv drugih u kvalifikacionim i finalnim trkama, zato je sistem takmičenja autokrosa kombinacija kup i bod sistema takmičenja.

Najpoznatije međunarodno takmičenje u autokrosu je FIA Evropski šampinat
za autokros. Naš autokros spada u Centralno evropsku zonu takmičenja.

Results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Start now. The First Session is Free.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.