loader image

Dnevna soba Trpezarija

Dečija soba Spavaća soba

Lazy bag Softnest

Patrijarha Dimitrija 12, 11090 Beograd


Telefon: +381 62 62 15 15

Sajam nameštaja 2023

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije predstavlja centralni događaj u jugoistočnoj Evropi za sve ljubitelje dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja. Ovaj prestižni sajam, koji se smatra vodećim manifestacijom u industriji nameštaja i pripadajućim sektorima, predstavlja epicentar regionalne promocije i razvoja kako domaćih tako i internacionalnih brendova. Kroz svoju izložbu, pruža uvid u najnovije trendove, inovacije, dizajn, i napredne tehnologije u ovoj vitalnoj privrednoj oblasti, delujući kao katalizator za unapređenje lokalne i regionalne industrije.

Ovaj događaj okuplja izlagače iz svih delova sveta, uključujući renomirane proizvođače nameštaja, dizajnere, distributere, trgovce, i ostale stručnjake. Sajam pruža priliku za predstavljanje raznolikih vrsta nameštaja, od stambenog do kancelarijskog, dečijeg, baštenskog, kuhinja, spavaćih soba, kupatila, i mnogih drugih. Takođe, posetioci mogu istraživati različite stilove nameštaja, uključujući moderne, klasične, minimalističke, i rustične.

Osim nameštaja, sajam nudi mogućnost da se istraže drugi aspekti enterijera, kao što su rasveta, tepisi, zavese, dekorativni predmeti, i drugi dodaci koji doprinose celokupnom izgledu doma ili poslovnog prostora.

Pored izložbenog dela, posetiocima su na raspolaganju i brojni stručni programi, uključujući predavanja, panel diskusije, radionice o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi materijala, i tehnikama uređenja prostora. Renomirani dizajneri nameštaja i stručnjaci iz industrije dele svoje znanje i iskustvo sa posetiocima, pružajući dragocene uvide u svet dizajna nameštaja.

Sajam nameštaja takođe ističe svoju posvećenost održivosti i ekološkoj svesti, sa sve više proizvođača koji koriste reciklirane materijale, drvo iz održivih izvora, i ekološki prihvatljive premaze. Takođe, istražuje se minimalistički dizajn, multifunkcionalni nameštaj, prirodni materijali, vintage i retro stil, udobnost i ergonomija, digitalna integracija, i druge aktuelne trendove u industriji nameštaja.

Kroz nagrade kao što su Zlatni ključ i Sajamski ključ, Beogradski sajam prepoznaje i nagrađuje najinovativnije i najuspešnije izlagače, što dodatno podstiče konkurenciju i kvalitet u industriji.

Ovaj događaj ima širok spektar posetilaca, uključujući proizvođače, distributere, dizajnere, trgovce, investitore, arhitekte, i javnost. Svi imaju priliku ne samo da istraže najnovije proizvode i trendove u industriji nameštaja, već i da uspostave poslovne kontakte, pregovaraju o saradnji, zaključe poslovne sporazume, i ostvare prodaju. Sajam pruža izvanrednu platformu za umrežavanje i promociju poslovnih aktivnosti u industriji nameštaja.

Kroz sve ove elemente, Međunarodni sajam nameštaja ostaje ne samo regionalno središte za industriju nameštaja, već i izvor inspiracije i inovacija za sve ljubitelje dizajna i uređenja enterijera.

Istovremeno sa Međunarodnim sajmom nameštaja, paralelno se održava i Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, čime se stvara sinergija između proizvodnje i opremanja industrije nameštaja. Ovaj kompatibilni događaj doprinosi daljem razvoju industrije, omogućavajući posetiocima da steknu dublje razumevanje proizvodnih procesa i tehnologija koje stoje iza kreacije nameštaja.

Ključni akteri ovog sajma su „veliki kupci“ ili „poslovni posetioci“, koji dolaze iz različitih delova sveta sa ciljem ostvarivanja poslovnih veza i zaključivanja većih kupovina nameštaja za razne potrebe, kao što su hotelski lanci, trgovinski centri, stambene zgrade i veliki projekti. Njihove narudžbe predstavljaju značajan doprinos izlagačima na sajmu, obezbeđujući stabilne obime prodaje i bolje uslove u smislu cena i isporuke. Ovi poslovni posetioci podstiču direktnu saradnju i kontaktnu razmenu, često postavljajući specifične zahteve koji motivišu izlagače da razvijaju nove proizvode i usklađuju ih sa posebnim potrebama.

Sajam nameštaja pruža priliku da se istraže sve relevantne tendencije u industriji nameštaja, uključujući:

  1. Održivost i ekološka svest: Proizvođači sve više koriste materijale koji su prijateljski nastrojeni prema životnoj sredini, kao što su reciklirani materijali, drvo iz održivih izvora i ekološki prihvatljive boje i premazi.

  2. Minimalistički dizajn: Jednostavne linije, čisti oblici i funkcionalnost su ključne karakteristike ovog stila koji teži jednostavnosti, urednosti i estetskoj eleganciji.

  3. Multifunkcionalni nameštaj: Sa sve manjim prostorima u modernim domovima, multifunkcionalni komadi nameštaja postaju sve popularniji. To uključuje sofe sa skrivenim skladištem, krevete sa ugrađenim fiokama i stolove koji se pretvaraju u konferencijske ili blagovaonske stolove.

  4. Prirodni materijali: Upotreba prirodnih materijala poput drveta, kamena, kože, pamuka ili bambusa pruža toplinu, teksturu i organski izgled, stvarajući prirodnu atmosferu i osećaj udobnosti.

  5. Vintage i retro nameštaj: Stariji komadi nameštaja ili oni inspirisani prošlim periodima ponovo su u trendu zbog svog autentičnog šarma i privlačnosti.

  6. Udobnost i ergonomija: Proizvođači sve više obraćaju pažnju na ergonomski dizajn kako bi pružili podršku kičmi i udobnost tokom sedenja ili spavanja.

  7. Digitalna integracija: U savremenim enterijerima često se nalaze komadi nameštaja sa ugrađenim punjenjem USB uređaja, bežičnim punjenjem za pametne telefone, integrisanim zvučnicima ili LED osvetljenjem.