loader image

Dnevna soba Trpezarija

Dečija soba Spavaća soba

Lazy bag Softnest

Patrijarha Dimitrija 12, 11090 Beograd


Telefon: +381 62 62 15 15

Kako opremiti dnevni boravak?

Kada planirate da opremite svoju dnevnu sobu, važno je da pravilno planirate kako biste ostvarili svoje želje bez narušavanja budžeta. Počnite sa listom želja, razmislite o bojama, stilu ukrašavanja i uskladite to sa raspoloživim budžetom. Ovaj korak je ključan da biste izbegli nepotrebne troškove.

 Ako primetite da vaše želje premašuju budžet, ne gubite nadu, jer postoje načini da ukrašite dnevnu sobu sa manje troškova. Osnovni komadi nameštaja kao što su sofa, sto za kafu i postolje za TV čine srce svake dnevne sobe. Međutim, važno je zapamtiti da su detalji ključni i često zanemareni.

 Upečatljivi detalji daju poseban šarm vašem prostoru i čine ga jedinstvenim. Obratite pažnju na boje zidova, teksture materijala i izbor nameštaja. Kontrastna boja zida iza sofe, 3D paneli i tapete mogu dodati dinamiku prostoru. Kombinovanjem različitih tekstura, kao što su glatki i čupavi materijali, mat i sjajni, možete postići toplinu i živost u dnevnoj sobi.

 Dodajte navlake ili pačvork u različitim teksturama i bojama na sofu da biste stvorili dodatnu dimenziju i udobnost. Klub sto od metalne konstrukcije sa drvenom pločom ili staklom kao zaštitom može doneti kontrast između sjaja i mat površina. Sa tako pažljivim odabirom detalja, možete postići potpuno novo iskustvo u svojoj dnevnoj sobi. I na kraju, ne zaboravite da udobnost i toplina dolaze i iz praktičnih aspekata, kao što je toplotna izolacija. 

Razmislite o ulaganju u krovne panele koji će vam pomoći da sačuvate toplotu u vašem domu i pružite vam dugoročne koristi. Opremanje dnevne sobe nije samo estetski izazov, već i prilika da stvorite udoban prostor u kome ćete uživati.

Zbog toga, pored estetskih aspekata, ne zaboravite na praktičnost i funkcionalnost dnevne sobe. Evo nekoliko korisnih saveta kako da uredite dnevnu sobu na najbolji način: 

Boje i kontrast: 

Izbor boja za zidove je ključni korak u uređenju dnevne sobe. Uzmite u obzir kontrast između zidova i sedišta da biste postigli dinamičan izgled. Oštre boje poput crvene i ljubičaste treba rezervisati za detalje, dok glavni zidovi mogu biti u neutralnim tonovima. 

Teksture i materijali: 

Kombinujte različite teksture i materijale da dodate dubinu i interes u prostor. Na primer, možete kombinovati glatke površine sa čupavim teksturama, mat i sjajnim materijalima ili jednobojnim i šarenim elementima. 

Detalji i dekoracije: 

Dekorativni jastuci, prekrivači i dekorativni elementi mogu promeniti izgled sobe. Pažljivo ih birajte kako bi se uklopili u stil dnevne sobe, ali i dodali lični štih.

Osvetljenje:

Pravilno osvetljenje može transformisati atmosferu dnevne sobe. Razmislite o kombinaciji različitih izvora svetlosti, uključujući stolne, viseće i podne lustere. Svetlost može igrati ključnu ulogu u stvaranju ugodne atmosfere.

Nameštaj: 

Kada birate nameštaj, razmislite o njegovoj funkcionalnosti i udobnosti. Garnitura za sedenje treba da bude udobna, a sto za kafu i postolje za TV treba da budu praktični. Uverite se da nameštaj odražava stil dnevne sobe i da se uklapa u prostor. 

Biljke i prirodni elementi: 

Biljke i prirodni elementi, kao što su drvo ili kamen, mogu dodati svežinu i prirodnost dnevnoj sobi. Pored toga, često donose pozitivnu energiju i čine prostor šarenijim. 

Individualnost: 

Dodajte lične detalje i elemente koji odražavaju vašu ličnost i interesovanja. Fotografije, umetnička dela i suveniri mogu stvoriti toplinu i priču u dnevnoj sobi. 

Praktičnost: 

Ne zaboravite na praktičnost. Organizatori, police i prostor za skladištenje mogu vam pomoći da održite red i red u dnevnoj sobi. 

Kada pažljivo kombinujete sve ove elemente, možete kreirati dnevnu sobu koja je estetski privlačna, udobna za boravak i prilagođena vašim potrebama. Planiranje i pažljiv odabir detalja su ključni kako bi se stvorio savršen prostor za opuštanje, druženje i uživanje sa porodicom i prijateljima.